Home & Living

Att bygga ett garage eller carport pergola

Auto Parking våra bilar och lastbilar blev lite mer pittoreska i helgen med avslutningen av vår carport pergola. Eller, Cargola (Pergolaport?) Om du vill.

Förra veckan pratade vi om att klä upp vår carport med hjälp av några Pergola -planer från Workbench Magazine. Planerna tog en hel del gissningar ur det, men det fanns fortfarande massor av faktiskt arbete. Allt-i-allt tog det cirka 4,5 dagars arbete (halvdagen spenderades med att välja materialen, som vi pratade om här) men jag kommer att koka ner det till ett grundläggande inlägg. Så här går vi.

Våra föredragna videor

Vad du kräver att förstå är att det fanns fyra primära delar till detta byggprojekt: 1) kolumnen, 2) hängslen, 3) bjälkarna, såväl som 4) lath.

De flesta anslutna pergolor har inte kolonnen i ekvationen (de ansluter bara till väggarna bredvid eller över en garageport eller en fransk dörr), men eftersom vår carport bara hade artiklar på vänster sida (se nedan) vår allra första Projektet var att lägga till ett på idealet för att lägga till symmetri och producera en plats för pergolan att fästa.

För att ansluta en publicering till vårt betonggolv använde vi denna publiceringsbas som är utvecklad för omständigheter som denna. Förutom att jag fick bryta ut min hammarborr för att göra ett pilothål för betongankaren, vilket var en fantastisk tid. Jag fick Hammer Drill tillbaka när jag började däck, men slutade aldrig med att använda det, så jag är tacksam för att jag hade det sedan jag behövde att det är borr-plus-hammarrörelsen för att få med betongen. Sedan hamrade jag i ett kilankare samt åtdragna muttern för att hålla den på plats.

Jag anslöt ytterligare en metallpubliceringsbas på taket (den här gången använder du bara hållbara skruvar) för att säkerställa att vi kan skjuta ett 4 x 4 ″ publicera ideal där och spika den på plats.

Eftersom den publiceringen varken är extremt tilltalande eller enorm nog, använde vi exakt samma teknik som vi gjorde när vi förstärkte våra däckkolumner. De erbjöd inte någon typ av förutbestämd önskan i långa tillräckliga brädor, så vi grundade och målade de två 1 x 6 ″ samt en 1 x 4 ″ brädor innan vi hängde dem. Just här använder jag vår nagelpistol för att ansluta brädorna på plats samt ge kolumnen en chunkier look.

Efter att vi tappade sömmarna och lagt till lite touch-up-färg, inspekterades våra allra första av fyra steg officiellt från listan. liksom jag måste tillägga att detta tog mig den mycket bättre delen av min allra första dag (med tillfällig “Håll detta med mig” samt “Ta ett foto av detta steg” samt “Hjälp mig att måla medan Clara tupplurar” hjälp från Sherry).

Den andra delen av dagen ett tillbringades på att komma igång på mina hängslen (eller “knä hängslen” om jag känner mig formell). Dessa var överlägset mest utmanande av alla fyra stegen med tanke på att det fanns fyra understeg när det gäller att bygga var och en. Vi hoppades ursprungligen verkligen att köpa dessa förberedda, men vi kunde inte upptäcka någon typ av i storleken som vi behövde. I slutändan är jag tacksam för att jag gjorde dem eftersom det var mycket billigare.

Några av hängslen som jag såg på internet skulle gå för $ 50 – $ 100 per stycke, beroende på storleken. Var och en av mina var gjorda av en enda 12 ft bit av 2 x 6 ″ samt några få bultar, vilket gjorde mina cirka $ 22 vardera. Så det allra första steget var att skära min 2 x 6 ″ i de längder som mina planer krävde. Burger dubbelkontrollerade mitt arbete.

Först upp var det jag kallar “basen” (den del som vilar mot kolumnen). De var ganska enkla. Jag klippte några dekorativa hack på botten med min miter-såg såväl som sedan använde några hålborrande bitar för att göra några platser på varje sida för att försänka mina bultar. Återigen tog min plan en hel del av hemligheten av vad jag skulle göra, men det var fortfarande lite tråkigt.

De nästa bitarna jag hanterade var “balkarna” – de delar som skulle sticker ut från basen i en 90 ° vinkel. De var verkligen enkla, vilket hade tur sedan jag var tvungen att göra fyra av dem. Jag klämde verkligen ihop två när jag gjorde snittet för att säkerställa att jag skulle vara säker på att strålarna som samlades ihop på exakt samma stag var helt identiska.

Med de enkla sakerna ur vägen vände jag mitt intresse till “bågen.” Ja, ett fruktat rundat snitt. Ställ in den anmärkningsvärda musiken. För att markera min rundade linje, knackade jag några tillfälliga naglar i träet i båda ändarna såväl som i mitten/toppen av min kurva. Sedan använde jag ett tunt bit av skrot (en liten bit PVC fungerar också) samt böjde det över mina naglar för att producera en välvd form. Det höll länge tillräckligt för att jag skulle markera den rundade linjen mellan mina två nagelpunkter.

Nästa var svårigheten att verkligen klippa den linjen. Med tanke på att jag inte äger en rullsåg, var jag tvungen att vara beroende av min pussel. Det gjorde uppgiften okej, men med tanke på att det ofta är svårt att hålla bladet helt vertikalt, hade min båge ett par wonky områden (inte huvudsakligen wonky, men dock tillräckligt för att jag observerade dem) så vi slipade HEck ut ur det för att försöka jämna ut saker.

Efter lite energisk slipning var de mycket mycket snyggare, liksom en del primer rensade dessutom upp saker (vi grundade alla våra stagbitar när de alla var utskurna).

Då var vi tvungna att samla dem. Det var ett svårt system av klämmor, tillfälliga nagelpistol naglar, samt balansera på skrot träbitar för att få det gjort, så försök inte ens förstå det här fotot (det är upp och ner, om det hjälper).

I grund och botten var vi tvungna att få båda balkarna såväl som den enda bågstycket inriktade (och centrerade såväl som nivå) samt sedan skruva dem till basen med hjälp av cirka 3 ″ fördröjningsbultar. Det krävde lite finess för att få allt gjort utan att fästa något något krokigt, men i slutändan fick vi uppgiften gjort.

Sedan var vi tvungna att köra några bultar med två balkar (och den del av bågen som satt mellan dem). Det verkar extremt enkelt, men processen tog mig ett tag såväl som resten av dagen tillbringades omdirigering av en rännor såväl som utanför ljusarmaturen. Så i slutet av dag två hade vi utvecklat två hängslen, men jag kunde inte ringa detta steg totalt med tanke på att de varken var målade (som inträffade nästa morgon) eller hängde (vilket på samma sätt blev gjort nästa dag).

Att hänga dem tog lite finess också, främst eftersom en av oss var tvungen att hålla vikten av den medan den andra inspekterade att den var nivå och tillfälligt spikade den på plats. Det finns ingen metod som Brad -naglar skulle stödja vikten av den över tid, men de höll varje stag på plats lång tillräckligt för att vi skulle köra en fördröjningsbult i toppen såväl som botten av var och en, som säkrade den under lång tid.

Vid tolv middag på dag tre var vi slutligen beredda att gå vidare till steg 3.

Steg 3 var bjälkarna. Du vet, de två långa bitarna som skulle vila på var och en av hängslen. Dessa var återigen gjorda av 2 x 6 ″ bräde samt återigen de behövde ett dekorativt rundat snitt (markerat nedan). Vi gjorde kurvan på bara vänster sida med tanke på att på den perfekta sidan skulle de stöta upp mot sidan av huset.

När de var klippta lyftte vi dem till plats och markerade det exakta området där de vilade på hängslen.

Dessa märken visade mig var vi behövde klippa hack i bjälkarna så att de skulle sitta hårt på hängslen. Förutom att medan vi hade dem ner, var vi också grundade och målade dem.

Medan färgen torkade började jag på steg 4, så det var inte förrän nästa morgon som vi verkligen kan lyfta dem på plats. När det gäller exakt hur vi skruvade dem på plats, borrade vi i allmänhet ett långt pilothål med toppen av varje bjälk samt använde en lång borrbit för att skruva idealisk med toppen av bjälken såväl som i stagens balk nedan.

Det sista steget var lath, eller de små remsorna som producerar skenan över toppen. Med tanke på att vi skulle måla vårt kunde jag inte använda det förbehandlade trycket behandlade 2 x 2 ″ bitar som de erbjuder föregångare för däckräls (de anger tryckbehandlat timmer måste vara aktiverade att “torka ut” för ett nummer av veckor före färg eller missfärgning fångar behandlingens våthet i – liksom vi ville måla saker idealiska bort). Så vi fick rutin 2 x 2 ″ brädor som var 8 fot långa såväl som att skära ner dem hemma. Detta slutade med att bli väsentligt billigare, men vi behövde 50 av dem (inklusive några just-i-case extrafunktioner) så att klippa och att slipa dem tog mig en fantastisk två timmar. Det var inte riktigt roligt, men det var bra och sinnelöst. Sedan kom priming såväl som att måla alla. de där. bitar.

Vi var tvungna att täcka alla fyra sidor av dem med tanke på att de alla skulle ses, så säg tack vare godhet att färgen hade ett stort skydd såväl som det bara tog en kappa (det är Benjamin Moore yttre färg kvar från de tidigare ägarna). När vad som helst var torrt, kan vi börja sätta svarten på plats ovanpå bjälkarna.

Detta var poängen att vi båda började bli luddiga eftersom Pergola verkligen började se ut som en pergola. Åh såväl som vi klippte några 3-tums stora “distanser” av skrot för trä för att hjälpa oss att hålla våra utrymmen även om vi kan skruva dem till plats så snabbt som möjligt (se de två längre omålade brädorna på bilden nedan?) .

I slutet av dag fyra var steg fyra 100% gjort.

Och med det kan vi gå tillbaka och njuta av vår gussied-up carport. Exakt hur du gör det?

Vi är båda galna glada över exakt hur det visade sig. Vi var oroliga (ja, jag var nervös) eftersom det inte var det mest traditionella området för en pergola – men det är verkligen en betydande uppgradering. Oväntat har det automatiska parkeringsområdet som klibbas i slutet av vårt hem en del karaktär. Det har verkligen förvandlat två anti-carport-människor (kom ihåg att vi praktiskt taget inte tittade på detta hem bara sedan det hade en) till carportälskare. Tja, Cargola -älskare.

Trots att han var lite tråkig var inget av arbetet verkligen så back-bryt. liksom DIY -kostnaden kan inte slås – särskilt när WE hörde att skräddarsydda anslutna Pergola-satser erbjuds för över 2K! Här avslutades vår:

Lastbilsuthyrning (för att få material hem): $ 19

Lumber: $ 112

Postbaser: $ 23

Nötter, bultar och skruvar: $ 46

Material till omdirigering av rännor och ljus: $ 14

Färg och primer: redan ägt

Totalt: $ 214

Såväl som om du har en carport som redan har två kolumner (eller ett garage med ytterväggar för att vila hängslen på) såväl som du får hängslen istället för att bygga dem skulle det vara cirka 50% mycket enklare (och måste klippa ut cirka 2 dagars arbete). Så det är ett anmärkningsvärt val för alla som vill direkt skära ner fyra steg till två.

Jag känner att den nya Pergola ger vårt hem lite “pittoreska” (om det är ett ord). Vi gillar särskilt exakt hur det inramar utsikten över vår gata, som för närvarande blommar som galen. Hursomhelst, det lägger absolut till en stor dimension till vår platta ranch.

Så ja, mellan detta såväl som våra utkött däckkolumner, vi faller in som framsidan av vårt hem runt igen. Förutom kan du bara föreställa dig några blommande vinstockar som växer upp dessa artiklar såväl som över toppen av Pergola? Holy Charming, Batman.

Vad finns på ditt externa program i dag?

Fler artiklar från Young Home Love

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *