Home & Living

BLOGNIVERSARY IV: 9 Blogkodning och webbplatsstilförslag

Eftersom många av er har begärt det kommer jag att försöka dolda ut några tekniska blogg / kodningsråd. Jag ska erkänna att jag har varit extremt tveksam till att komponera detta eftersom jag är extremt mycket amatör själv. Att be mig om vägledning för webbstil känns lite som att be din servitör att instruera dig exakt hur du lagar mat. Jag kan berätta de grundläggande komponenterna i det vi tjänar, men saker kan bli håriga om jag blir ombedd att sätta ihop en meny. Det är verkligen allt bara rättegång samt fel samt en bra mängd googling för svar. Obs: Ja, det är ett kodande skämt, därmed konsoleterna.

Nu när jag har låtit mina osäkerheter göra en hel del av samtalet, kommer jag att säga att jag har samlat tillräckligt med teknisk förmåga för att stil och driva denna blogg (av program Sherry har inmatning när det gäller utseendet/funktionen Saker) med praktiskt taget inget externt stöd (det enda undantaget är vår värds klientservicelinje samt enstaka assistent från en kompis eller två när vi inte kan ta reda på varför vi kraschar). Så jag borde göra något bäst inte helt fel. Men om du läser detta som någon mycket mer amatör än mig, vänligen ta min vägledning med ett saltkorn. Förutom om du är mycket mer en expert, försök att inte skratta. samt känns helt fri att erbjuda andra användbara rekommendationer för alla som söker efter tekniska/kodningstips.

Med det sagt, låt oss dyka in.
Våra föredragna videor

Min bakgrund: Den här bloggen var inte min allra första dans med kodning. Datavetenskap var ett nödvändigt program på min gymnasium, så vid 15 års ålder lärde jag mig C ++ såväl som en smidge av HTML (prova w3schools.com om din höga institution inte var så nörd som min). Jag tänker inte på en slick av C ++, men det gav mig den grundläggande förståelsen av exakt hur kod fungerar (och, mycket viktigare, exakt hur det inte fungerar när något så lite som en ändkonsol saknas) . Jag använde mina väldigt små HTML-färdigheter för att kasta ihop några avslappnade webbplatser i High Institution (som detta lustigt och undervisade såväl som lustigt-tillgängliga geocities-webbplats för mitt High Institution Band French Horn-sektion) men lärde sig aldrig mycket mer mycket mer mycket mer Komplexa språk som CSS, JavaScript och vem förstår vad mer. Så om det inte redan är uppenbart att jag har fått lite nörd i mitt DNA, borde den här bilden göra det rikligt tydligt. Varför verkligen min dilbert -tröja säger “teknik: ingen plats för wimps.”

Det kodfria sättet: charmen med bloggplattformar som WordPress, Blogger och Tumblr är att du inte behöver förstå någon typ av kod för att använda dem. Många av dem gör det enkelt att om du kan komponera ett e -postmeddelande och skicka ett foto kan du blogga. Förutom det är exakt exakt hur vi började. Vi tillbringade våra allra första fem månader på ett helt gratis WordPress.com -konto (skärmdump nedan) där graden av vår “bloggdesign” dimensionerade ett rubrikfoto. Så om du absolut oroar kodning såväl som att designa kan detta vara metoden att välja dig.

Var upptäckt en stor värd: vi överförde till en självhostad wordpress.org-blogg i februari 2008 i köp för att ha mycket mer stilflexibilitet. Det antydde att ha en upptäckt vår egen värd, vilket antyder att vår webbplats inte längre levde för helt gratis på WordPress -servrar, men istället på en server som vi upptäckte samt betalade för oss själva. Vi åkte till WordPress-rekommenderade BlueHost (det är en affiliate-länk) som debiterade mindre än $ 30 per år vid den tiden. Vår webbplats bodde på en delad server med cirka 99 andra små bloggar (vilket innebär att andra webbplatser bodde där med oss, varför det var så prisvärt) i ungefär ett år. Fram tills vi växte lika stora (dvs. kraschade rutinmässigt hela servern … tog alla 99 andra webbplatser med oss … oops). Så Bluehost gav oss bagageutrymmet såväl som vi gjorde en hel del forskningsstudie samt landade på LiquidWeb (det är en affiliate -länk), där vi har vår egen hängivna server samt lite fantastiskt klientstöd. Det är långt ifrån den $ 30 per år kostnaden som vi började med (försök att lägga till två nollor), men det är allt en del av erbjudandet när du är så lycklig som vi ska växa som vi har.

Åh ja, med att hålla bilder också: När vi bytte till LiquidWeb, tog vi lite vägledning från andra och valde också att hålla våra bilder någon annanstans – vilket minskar tonerna på en enda server och kan besluta några av kostnaderna. Vi försökte kort Flickr såväl som Photobucket (eftersom de var helt fria eller nästan fria, liksom vi är billiga) men efter ett antal klagomål om de webbplatser som blockeras på specifika arbetsplatser (inte att någon typ av dig kontrollerade Ut bloggar på jobbet, eller hur?) Vi valde att överföra till en betald värd: Amazon S3 (som vi såg några andra större webbplatser som framgångsrikt). Med tiden växte vårt antal bilder tillsammans medVår trafik … såväl som våra kostnader för bildhållning (detta verkar galen att skriva, men vi betalar tiotals otaliga dollar per år bara för att hålla våra bilder). Men återigen är det bara en del av hela heltidsbloggen, liksom vi alltid är tacksamma för att “se” ni … så vi önskade så många människor som möjligt för att kunna få tillgång till våra bilder . Du vet, för de är typen av den allra bästa delen.

Upprätta ett tema: En stil är det som dikterar utseendet på din blogg (färger, layout, teckensnitt osv.). WordPress har fantastiska erbjudanden av inbyggda teman, eller så kan du upptäcka dina egna (de är dock inte alltid gratis). Förutom om du verkligen är ambitiös kan du göra din egen. Men jag är inte så ambitiös, så vi upptäckte bara en stil som vi gillade och försökte vår hand för att anpassa den. Vårt är en helt gratis stil som kallas “WP Premium” såväl som vi upptäckte det med Nicole på att göra det härligt. Våra två webbplatser är exempel på exakt hur en stil kan anpassas för att producera två helt olika såväl som distinkta utseende (vi båda fortfarande använder exakt samma designmall med olika anpassningar). Så upptäck en stil som har de grundläggande funktionerna som du vill ha i din blogg-något med ett specifikt antal kolumner, en viss typ av navigering, ett konventionellt utseende som du gillar, eller till och med en magasinstil (som Layla & Kevins blogg) samt börja där (den metoden finns det ingen kodning från grunden).

Styling: Om din stil är som vår beror det på kaskadstilblad (aka CSS). Det är en data (eller filer) som dikterar exakt hur din webbplats ser ut när den laddas. Så snarare än att jag måste koda våra bloggtitlar manuellt för att vara en specifik storlek såväl som färg varje gång, förstår stilen till rekommendation mitt stilark varje gång och följa dessa riktlinjer. Vår stil har två stilark, ett som styr storleken såväl som placering av aspekter på sidan (dvs gör sidofältet till detta många pixlar breda såväl som så långt till det bästa av den primära materialrutan) såväl som en som dikterar Bilder såväl som färg (dvs alla inbäddade länkar är blå). Jag förstod inte CSS innan jag bloggade så min metod för att anpassa stilen på vår blogg var i huvudsak “ändra någon kod, se vad som händer.” Många gånger skulle det ha wonky -resultat (“Woah, menyfältet försvann plötsligt”), men långsamt räknade jag ut orsaken såväl som påverkan av mina kodande tweaks. Förutom att långsamt men säkert arbetade jag mot en anpassad look. Det finns några fantastiska CSS -lektioner på W3Schools.com om du vill upptäcka några kodningsdetaljer.

En bild är värd tusen koder: verkligen inte vad som helst på en webbplats är såväl som kod. Faktisk grafik (som en rubrik eller sidofältets ikoner) är också en enorm del av stilen. Att tillhandahålla vägledning om Photoshop är ett helt “inget ämne, så jag lämnar det till detta: få dig själv bra bildredigeringsprogramvara, särskilt en som gör det enkelt att ändra färger såväl som storlekar (i pixlar, specifikt) samt spara in En rad stilar (som webbreducerad JPG samt transparens kapabla GIF eller PNG). Visst är vi fans av Photoshop (vi äger Adobe Innovative Suite), men vi hör att webbplatser som Picnik är fantastiska alternativ. Utöver det, var bara säker på att du har en metod för att skicka dina bilder. Ditt håll kan ha inbyggd FTP-programvaruapplikation eller så kan du google för en version att ladda ner.

Försök, fel, såväl som Google: “Ändra någon kod, se vad som händer” är ganska mycket min finaste vägledning för kodning som amatör. I vissa fall är den enklaste metoden att förstå vad lite kod gör att ändra den, liksom att observera konsekvensen. Se bara till att spara den ursprungliga koden någonstans så att du lätt kan ångra den. När jag fastnar riktigt, vänder jag mig till Google. Att bara googla den hemliga koden (och jag antyder att faktiskt kopiera koden i bläddringen) kan visa upp några upplysande resultat – anslagstavlor, supportforum såväl som till och med i vissa fall bokstavliga definitioner av koden i fråga). WordPress själv har några fantastiska forum såväl som till och med en Codex som delar upp vad all deras kod såväl som funktioner betyder, inklusive några förslag på att ändra dem.

Anslut den, anslut den: Du kan på samma sätt förstärka funktionen / personaliseringen av din webbplats med plug-ins, som är helt gratis tillägg till en WordPress-blogg som du vanligtvis kan ladda ner från bäst inom WordPress-instrumentpanelen. De kan lägga till fantastiska widgetar till din sidofält, öka prestandan för dina inlägg, samt till och med hjälpa din webbplats att köra snabbare (som vår mycket förlitade på W3 mycket cache-plug-in som hindrar oss från att krascha hela dagen, varje dag). Men plug-ins kan på samma sätt mossa ner din webbplats också (som när gårdagens polling-plug-in överväldigade vår webbplats till den ahh-vi-craaashing fyra försvårande tider i rad). Så det är alltid mer lämpligt att hårdkodasSe slags funktioner där det var möjligt (om vi förstod att plug-in skulle sluta arbeta i förväg skulle vi ha försökt att hårt kodar något annat). Om hårdkodning är lika svår (har-har), upptäck bara till online med mindre av dem (de som verkligen betyder något) för att förhindra gråhår-inducerande nödsituationer som oförklarliga förpackningsfel samt fulla platskrascher.

Få hjälp: Vid någon tidpunkt kommer du att fastna. Alla gör det, oavsett hur fantastiska de är. Så det är alltid bra att ha några platser att vända. Det här är mina favoriter:

Google (som jag redan nämnde)

Supportforum (särskilt WordPress ‘ – även om reaktioner inte alltid är snabba)

Teknisk support (jag är beroende av LiquidWeb för att hjälpa till med min server eftersom vi betalar dem en ganska cent och de förstås för deras praktiska klientstöd)

Twitter (det finns fantastiska erbjudanden av kloka människor tillgängliga om du är beredd att göra ett offentligt gråt om hjälp)

Andra bloggförfattare (om du ser något du gillar på någon annans webbplats, försök att fråga exakt hur de gjorde det – i vissa fall är det så enkelt som att dela koden, men andra gånger är det inte riktigt något som snabbt kan överföras)

Betalt stöd (webbplatser som WP Assist Center kan ge dig lite betald hjälp, eller – i min situation – har jag anställt några regionala experter/vänner när jag verkligen har fastnat på varför vår webbplats på ett oförklarligt sätt kraschar).

Så där har du det. Helst var det användbart för er som var intresserade. Jag är säker på att det finns stora erbjudanden av särskilda problem som flyter runt som jag inte täckte (mitt svar skulle troligtvis “försöka ändra någon kod samt se vad som händer, eller Google det!” Eftersom det vanligtvis är min go-to-to-to-to-to-to metod). Men igen, om du är professionell – känner dig helt fri att utvärdera med vägledning för alla intresserade! Vänta, men en oro först: Vem hade en mycket underbar dilbert tröja som min? Kom igen, jag förstår att någon gjorde det. liksom jag hoppas att du på samma sätt tog chansen att gunga den med stenvättad denim samt en skålfrisyr a la nionde klass John.

Uppdatering – Några av de mest regelbundna förfrågningarna som vi får är för information om professionellt bloggning (hur vi gjorde vår webbplats, exakt hur vi växte vårt följande, exakt hur vi tjänar pengar osv.) Så vi delade alla detaljer om exakt hur Vi startade en blogg, växte vår trafik och förvandlade den till ett heltidsjobb.

Fler meddelanden från Young Home Love

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *