Uncategorized

Konstruerat trä vs. Hardwood Flooring

Flooring är en extremt viktig övervägande med alla typer av nya husbyggnader, ombyggnads- eller ombyggnadsprojekt. Om antingen lövträ eller konstruerat trä är ditt valt golv, finns det några överväganden att tänka på med varje alternativ.

Hårt träslag

Även om trägolv är ett smart alternativ för att lägga till stil såväl som värde till alla typer av hem, är dess hållbarhet beroende av var såväl som exakt hur det är installerat.

Fasta trägolv produceras som en total träbit, vanligtvis 3/4 ”tjock. Trä expanderar såväl som kontrakt med modifieringar i luftfuktighet. Detta kompenseras emellertid genom att lämna ett luft- eller tillväxtutrymme mellan golvet såväl som väggen, som täcks av basbordstrim. Under de fuktiga sommarmånaderna kan fast trä bredda såväl som om det finns lika mycket fukt, plankorna eller remsorna kan “kopp”. Alternativt, under vintersäsongen torkar träet ut och kan krympa, vilket lämnar synliga utrymmen mellan plankor.

Remsa, plank och parkett är de tre grundläggande typerna av fast trä. Remsgolv är det mest framträdande såväl som sorter mellan 1-1/2 ”bred till 3-1/4” bred. Plankgolv är normalt större än 3-1/4 ”medan parketten är tillgängligt i 6” med 6 ”rutor samt erbjuds i en rad mönster.

Massivt trägolv borde bara tänkas på våthetshanterade miljöer, kan användas på mark- eller markinstallationer och bör spikas eller skruvas på ett träbolv. Massivt trä kan också installeras på en betongplatta, och erbjuder den på eller över marknivån.

Konstruerad trä

Konstruerade trägolv är verkligen träark skiktade ovanpå varandra i motsatta riktningar. Tvärlagringen av träplåtarna erbjuder ett dimensionellt stabilt golv som står lika mycket som våthet mycket mycket bättre än fast trä. Medan fast trä har en tendens att bredda över plankornas bredd snarare än ner på brädets längd, hjälper den korsskiktade höga kvaliteten på konstruerade träark tål tillväxt eller krympning när de finns i hög fuktighet eller fukt.

Konstruerade golvplankor variation i tjocklek från 1/4 “till 9/16” såväl som från 2-1/4 “till 7” i bredd. Det övre lagret kan vara en av många olika typer samt kompletterade trä, inklusive Exotiska typer som brasiliansk körsbär.

På grund av dess våtmässiga egenskaper kan många konstruerade golv spikas, häftas eller limmas ner eller svävas över ett brett utbud av undergolv inklusive vissa slags befintliga golv som vinylplattor. Försiktighet borde användas för att garantera att din installationsapplikation uppfyller tillverkarens rekommendationer. Medan konstruerat trä är lite mycket dyrare än fast trä, är det normalt garanterat i 25 år samt ett antal slipning.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *